Friday, 6 April 2012

tutorial tingkatkan signal WIFI


Salam semua ^^
hari nie nur nak buat 1 tutorial yang mungkin berguna kepada pengguna wifi di luar sana yang kerap mengalami masalah capaian WIFI...

masalah capaian ini berlaku kerana signal yang diberikan kurang kuat ataupon tidak sampai.jadi dengan itu,saya ingin membantu anda di luar sana bagaimana untuk meningkatkan prestasi WIFI anda.

cara amat pelik tapi mungkin berkesan setelah dicuba... ini akan membuatkan signal wifi anda full & boleh digunakan pada jarak yang jauh berbanding jarak sebelum ini hanya beberapa meter sahaja..  tp ianya mungkin  berkesan & anda akan dpt tengok perbezaan dari  sebelum ini..TRY THIS ^^

ikut step dibawah k...tapi sebelum tu ,kalau mahukan peningkatannya,nur sarankan anda check sebelum dan selepas membuat tutorial ni terhadap capain wifi anda.

1.basuh tin minuman yg anda gunakan


2.buang picu.


3.potong bahagian yang bergaris



4.potong dibahagian tengah


5.gunakan apa-apa bahan yang boleh melekat seperti tanah liat


6.dah siap dan lihat hasilnya


semoga ia dapat membantu anda semua..
komen dan follow saya untuk ketahui rahsia internet 







3 comments:

awie958 said...

berkesan ker wat gini?

faizuddin pro said...

salam..memang berkesan saya cuba kat rumah..nampak memang pelik tp capaian die lebih jauh dan kuat

DeltaCharlie said...

cool..i should try it! thanks for the tuto:)