Saturday, 7 April 2012

awak..elok kita berbincang

hellO readers,tengah blogwalking ea.. :)
Nur doakan korang sumer temui ape yang dicari tu yer...
Malam nie Nur bosan same macam malam semalam dan disebabkan kebosanan itulah Nur teRAJIN cikit malam nie nak tulis satu artikel Cinta khusus untuk Pasangan berCINTA diluar sana.
anda juga kemungkinan meminati :
CINTA : kenapa awak x faham saya !!!!

Pengalaman Nur dalam Dunia berCINTA nie baru lagi..baru 5 tahun,and Alhamdulillah dapat bertahan dengan SI DIA ^^...
ok. malam nie Nur nak kongsikan sedikit tips-tips yang anda perlu tau untuk mengekalkan HUBUNGAN dengan seseorang.
diharap anda semua terhibur dengan artikel yang bakal dibaca oleh anda semua....JANGAN LUPA COMMENT tau ^^

ok untuk mengekalkan hubungan BAHAGIA antara pasangan,anda perlulah bersikap kontra dengan pasangan anda,seandainya pasangan anda yang jenis cepat melenting,anda perlu jadi yang penyabar. ^^
kalu tengah gaduh,salah seorang perlu mendiamkan diri dan menjadi pendengar yang kolektif
biarkan SI DIA luahkan apa yang terbuku di dalam hatinya...
dan kita perlu tahan telinga untuk mendengar ape yang diperkatakan ..hehehe

Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut, tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari
Selain itu juga,anda berdua perlu selalu berinteraksi bagi mengetahui kehendak pasangan anda dari semasa ke semasa.Tanya isi hati dia adekah suka atau tak dengan cara kita melayani mereka.Dengan berinteraksi,anda dapat mengurangkan STRESS yang melanda serta menjadikan si dia tempat anda bergantung....

ok Nur rase cukup dulu Nur punya artikel malam nie...Nur harap ia merupakan tips yang useful untuk anda praktikkan dalam hubungan anda..kalu anda suka sila share and comment k :)
thanks ^^
sekian.

18 comments:

Just Call Me Anna said...

hee situasi nii saya yang jadi pendengar,,setiap pergaduhan tak semestinya diselesai dengan putus sebalik nya boleh diselesaikan dengan berbincang d antara satu sama lain,,

faizuddin pro said...

saya pon same :)
saya yg jadi pendengar..SI DIA mara..saya senyap jer...hehehe

ary_lee said...

fuhhh..
5tahun~~ gilerrrr arrr...

faizuddin pro said...

hahaha...ape la ary_lee... :)
nak lebih byak rahsia..nnt saya buat lagi

Just Call Me Anna said...

si dia kata kenapa diam..saya jawab saya memang suke dengar tak suke menjawab hehe :)..

faizuddin pro said...

nant kalu menjawab time die tngh marah2...
ade yang nnt TINGGI suare and situasi akan jadi lebih buruk

Just Call Me Anna said...

taw tak perr,,,jadi seseorang kekasih haruslah bersabar,,jangan dua dua api sudaa laa,,,,bila dia dah tinggi suara kne lah senyap,,,lama2 dia akan mintak maaf juga,,adat lah bercinta

faizuddin pro said...

yup betol :)

❖ Syaa ❖ said...

entry cintaaaa ! tak suka ahahaha

faizuddin pro said...

hehehe saudari shaa :)... xpe2 x suke

Si Cadburry said...

Nice Entry :) Mule-2 singgah blog nie ingt empunye Blog perempuan. Nur :)

Mimieesyeerro said...

betul3 . hewhew . 5 tahun ? wah alhamdulillah . saya baru jugak . 4 tahun . :)

miss kinah said...

wahh.. tahniah dan semoga berkekalan..
saya bru 1 tahun, insyaAllah..berpanjangan..doakan :)

follow sini :)

Nabila Aziz said...

wah,lamanya bertahan 5tahun..nice info :)

Amir said...

wow i like :D

faizuddin pro said...

THANKS GUYS :) nUR leLAKI LA :)...HEHEHE

ziel.aqeela said...

hoi ya hoi ~ tips kaw aq amik ! hek3

~emi~ said...

Smart nye header awak :)

btw cakap sal berbincang antara bf-gf kan , sy palingggg geram bila saya ada terasa dgn bf. Once kita terasa , memang la everything will be okay bila si dia mintak maaf. Tapi masalahnya bf sy suka mintak maaf tanpa ambik tahu kenapa sy terasa n ape yg sy terasa kan sgt tu. He'll just said " okei2...sory k. mintak maaf sgt2 awak terasa . Dah la tu..jgn terasa2 dgn sy lg pasni. " . eeeiii..geramnya. when i ask him, "Tak nak tahu ape yg sy terasa?". Then dia cakap taknak, itu tak penting katanya. yg penting da mtk maaf. bg sy, klu dy x tahu kenapa sy terasa, permintaan maaf dy tu mcm sia2..coz bila dy tak tahu pe salah dy, surely next time dia akan buat kita terasa lagi.. don't u think so? Huhu. jz sharing..:)