Saturday, 7 April 2012

Kenapa awak tak faham saya


ASSALAMUALAIKUM hai kepada semua pembaca blog nur.
hari ni nur rase nur nak tulis mengenai LELAKI dan PEREMPUAN.aApe yang Nur bakal sampaikan adalah memalui pengalaman dan juga Fakta yang telah sahkan.
dan kebanyakan yang ditulis dalam artikel ini adelah hasil perkongsian ILMU dari my GF...^^ ok
Anda merupakan seorang pasangan bercinta?
pernah tak pasangan anda berkata :


SAYA
APABILA KITA (SELALUNYA lelaki) mendengar luahan pasangan (seperti di atas) kita kita berasa pelik,setahu kita,kita tak pernah wat sesuatu yang salah..TETAPI sebenarnya perempuan berkata sedemikian kerana mereka tidak dapat apa yang mereka mahu.FAKTA bagi seorang perempuan adalah mereka ini lebih suka berkias manakala FAKTA untuk lelaki pula lelaki jenis yang straight to the point.

sebagai contoh dalam satu bentuk situasi :

dalam satu perjalanan ke tempat yang agak jauh,di dalam kereta,satu pasangan sedang rancak berbual dan tetiba wanita itu bertanya

wanita : sayang,sayang nak minum COOLBLOG tak?                                                  lelaki   : xpelah,orang tak haus pun.

dalam keadaan sekelip mata,wanita itu terus berdiam diri dan membuatka lelaki itu hairan
dan wanita itu terus membisu sehingga ke tempat yang dituju

ok,sekarang anda faham tak ape yang ingin saya sampaikan,wanita tersebut bertanya mengenai air coolblog tetapi lelaki itu menjawab tidak..Memang kita tahu lelaki itu x haus tetapi sebenarnya yang mahukan air tersebut adelah wanita tadi.Sekarang dah jelas??

kepada pasangan yang sedang bercinta di luar sana,Nur nak bgtau selalu lah kongsikan perkara yang sepatutnya SI DIA ketahui bagi mengeratkan lagi hubungan anda... ok ??
ok,penat jari Nur menaip artikel nie..selepas nie nur akan buat sambungan dari part 1 nie dengan tajuk and isi yang lebih mendalam..Nur doakan semoga berbahagia di samping orang tersayang..selalulah bertolak ansur tau...
ok.sekian
kalu nak share pon boleh tapi jangan lupa creditkan ke NUR tau ^^

anda juga meminati :hormati sesama blogger

8 comments:

faizuddin pro said...

Nur harap readers semua suke dengan artikel Nur..and komen kalu ade yg boleh diperbaiki :)

-SUPERGIRL- said...

wahhhhh ! suke entry nihhh . diantara pasangann . huk sedih pulak bila pk kan balekk .

sy follow aawkkk

salam kenal :D

faizuddin pro said...

hai supergirlz..thanks for the comment k :)
n thanks follow me

syada said...

yer.. mmg pn.. tp ad sesetgah leleki x fham knpe perempuan jd mcm 2.. ssh kn...

miss kinah said...

hurm... sy selalu ckp gtu kat BF sy,ade sekali smpai dye marah.. huuu.. tp tulah, btul ape yg awk ckp tu... :)
nice entry.... i let him know about this .. :)

Anonymous said...

Nice :)

yunichan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
faizuddin pro said...
This comment has been removed by the author.