Friday, 6 April 2012

hormati sesama blogger



salam buat semua readers blog saya ini...hurm hari ni nur rase bosan yang teramat sangat sebab tu lah hari nie jer dah ade 3 artikel yang nur buat.Artikel yang nur buat hari nie adelah 

Lebih banyak duit dengan GUSHCLOUD
tutorial tingkatkan signal wifi 
tutorial penggunaan iframe apesal.com

haha...ok Nur ade satu maklumat yang nur dapat mase blogwalking tadi.Mengenai KREDIT.
dalam dunia blog,semua blogger berebut2 untuk mengatasi satu sama lain untuk mendapat tempat di hati pembaca.Itu merupakan persaingan yang sihat dan baik tetapi ade segelintir blogger tidak sebegitu.Memang tidak dapat dinafikan kita akan COPY artikel orang lain dan paste kat blog kita.TETAPI,sebagai seorang blogger yang berhemah,kita perlu meletakkan kredit kepada empunya blog.

KENAPA KITA PERLU BUAT ??

kerana dengan memberikan credit,secara tidak langsung kita dapat membantu blogger lain dan blog kita sendiri.Untuk pengetahuan anda,semakin anda banyak kreditkan link blog,maka semakin mudah untuk MR.GOOGLE menemui blog address kita kerana dalam blog kita itu mengandungi pelbagai link dan dalam kita tidak sedar,trafik blog kita akan meningkat dari hari ke hari.

Nur harap ape yang nur sampaikan nie dapat diterima oleh semua pihak..ingat kalu nak copy boleh..tapi lepas tu kreditkan kepada blog yang asal. tau..sebarkan cerita ini kepada blogger lain semoga ikatan antara blogger semakin kukuh dan meningkatkan tahap profesional blogger malaysia..

ADE SEBARANG CADANGAN boleh komen di bawah..
sekian terima kasih..

4 comments:

Anak naga said...

halo brother nak tnya sepanjang ko ngan nuffnang berapa ko dapat

faizuddin pro said...

salam..saya baru 2 bulan berblog nie..
nuffnang bagi rm 1.60

ary_lee said...

Betul tu bro..
Ianya boleh mengelakkan masalah copycat^^

faizuddin pro said...

kan2.. :)
hehehe