Thursday, 5 April 2012

SULTANAH johor berjiwa rakyat !!


HAI semua...haa..ari nie penat sangat2..nie baru jer balik dari rumah coz tadi lepak kat rumah kawan.
malam JUMAAT nie aku nak tulis satu entri khas yang aku nak buat..benda nie bukan selalu terjadi kadang2 jer
artikel pasal sultanah JOHOR....
baginda petang tadi 5 april 2012 telah mencemar duli ke Kulaijaya sempena majlis penyampaian bungkusan kepada rakyat JOHOR terutama bagi keluarga yang kurang mampu serta golongn OKU dan anak-anak yatim.

Biasanya kalu kita sambut Burfday seseorang kita bagi hadiah..BETUL x?
tapi kali nie orang yg sambut burfday bg kita hadiah...semoga Allah lanjutkan usia Tuanku untuk memerintah negeri Johor darul Takzim ini.

ape yang aku suka sangat dengan kerabat diraja JOHOR ni adelah dari segi PROTOKOL.
ini kerana setiap kali sultan turun melawat daerah jajahannya baginda tidak begitu menitik beratkan protokol..sesiapa sahaja boleh bersalam dengan baginda.Guard2 tuanku pon x seketat mane. :) tuanku boleh bermesra dengn rakyat jelata serta boleh bergurau senda... INILAh baru raja berjiwa rakyat...Majlis petang tadi juga telah diserikan dengn persembahan KERONCONG..sumpah sedap giler.Ini kerana keroncong juga merupakan muzik kegemaran kerabat di raja johor.hahaha....selain itu juga,HAZIQ dan FARHAN AF juga turut hadir bagi memeriahkan lagi majlis penyerahan bungkusan tersebut...ape pun, SAYA AMAT BERBANGGA MENJADI RAKYAT JOHOR.....SIAPA KAT SINI RAKYAT JOHOR ??? thumbs up....
sekian...

No comments: