Sunday, 20 May 2012

TIPS : Ringannya Blog Nur

Salam semua. **, apa khabar Nur harap semua berda dalam keadaan SIHAT walafiat dan semoga berbahagia selalu bersama orang yang tersayang ... adakah hari ini anda HAPPY ? apa yang menyebabkan anda HAPPY ? mesti ada sebab kan :)

hehe,Nur pun sebenarnya Happy sangat hari nie sebab Blog Nur ringan sangat.. 0.01 untuk load time **,



INI LINK :www.iwebtool.com
mesti anda x percaya kan...nah tengok nie :

hahaa...mcmane percaya x ?....walaupon size blog nur boleh dikategorikan berat,tapi loading nya laju...
bukak faktor internet connections :)

anda nak tau apa tips nyer :
i.jika anda menggunakan blogspot.guna template simple adalah lebih baik
ii.jangan letak terlalu banyak gadjet yang remeh-temeh seperti : autoplay,lagu, and macam-macam lagi
iii.jangan gunakan size gambar yang terlalu besar kerana ia mempengaruhi blog anda
iv.elak dari menggunakan effect cursor,bubbles dan macam - macam lagi..

tidak salah untuk kita menghias blog supaya menjadi cantik tapi ingat.blog kita untuk dibaca ..Kalu blog anda lambat dan berat anda rase ramai ke yang nk jenguk2 ke blog anda pasti mereka akan tutup tab sebelum blog korang siap loading :)

ok Nur harap perkongsian ini dapat membantu blogger2 yang mempunyai masalah *blog berat.
sekian

3 comments:

Nurmaisarah Azmi said...

info yg menarik..thanks 4 sharing

Fiza Diaries said...

Nice info.. thanks for the sharing.. :)

Ain Runnia said...

salam..nice info bro..thanks sudi kongsi =)