Thursday, 17 May 2012

mahu dapatkan followers yang ramai? Follow saya


Tajuk entri kali ni laen sikit, selalunya buat entri pasal hiburan dan personaliti. Oklah, ramai bloggers kat luar sana nak sangat2 ade ramai followers kan? Same la, saya pun nak ramai followers jugak. Bila berblogging ni, perkara utama yang perlu kita buat tarik sebanyak boleh pengunjung ke blog kita.



Ada satu tips yang saya baca daripada blog seseorang, dia kata jika followers kita tak sampai 300, kita jadilah mesra alam dengan blogger lain untuk dapatkan follower. Lepastu, bila dapat 300, fokus pada entri pulak.
Guna konsep I FOLLOW U, U FOLLOW I BACK. Konsep ni memang berkesan! Saya baru je guna konsep ni semalam dan alhamdulillah dapat 'pulangan yang lumayan jugak. Bayangkan mula2 saya ada 124 followers, then bila guna konsep ni, terus naik dan sekarang dah 135 followers.

Kalu nak tarik orang, kita boleh 'hias' blog kita cantik2 supaya nanti orang suka berkunjung ke blog kita. Tulislah kat sidebar ke, "U Follow I,I'll follow U''. haha Gerenti orang yang tengah cari followers masa tu, akan follow blog korang macam saya :) Tapi korang jangan jadik jahat, bila orang tu dah follow U, korang tak mau follow diorang balik. Tak aci tuu~

Bila berblogwalking tu, jangan lupa tinggalkan jejak anda dekat shoutbox ya!
Kalu ade bajet, buat kontest dengan syarat kena follow blog korang. Nie yang BEST^_^
Bila buat entri tu buatlah entri2 yang kreatif sikit, yang orang minat nak baca.

 Then, kalu boleh gunalah ayat yang orang senang nak faham. Elakkan guna singkatan kata, sebab orang macam saya ni bukannya faham sangat bahasa SMS.

Apabila berblogwalking, tinggal la komen korang kat entri baru dalam blog yang korang jenguk tu.
Itu sahaja daripada saya. Harap dapat membantu. ^_^

Psttt : Jangan lupa follow blog saya tau! Hehe..banyak lagi rahsia yang nak saya kongsikan.
anda juga pasti nak tau cara tingkatkan trafik kan : klik sini : MAHU TRAFIK TINGGI di BLOG

26 comments:

Ini Kisah Tia said...

keep blogging .. saya follow tanda support awak okey :)

faizuddin pro said...

ok..thanks :)

Amirah Zulhijjah said...

nice entry..hihi...happy blogging..mira follow sini jgk..jom singgah blog mira k? :)

faizuddin pro said...

.saya cdngkan kepada bloggers copy then paste artikel ini...sila linkkan kepada saya k :) untuk kita semua berkongsi rahsia

Zatil Hulwani said...

salam...singgah sini..done follow u...nnti follow i back ye..hehe..:D

lolipop_oreo said...

kami support kamu.

Adib Blogger said...

cool...saya newbie lagi...so i follow u

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hahaha ;) bgus jugak entry nie.. good job ;)

faizuddin pro said...

thanks for the comment :)

Prince of Noob said...

ok gua dah follow... gua nak paksa ko follow gua jugak muhahauhauhua

- Noob

Cik Fie said...

jemput follow sini => http://mynameishafizah.blogspot.com/

Che Faiz Bong said...

done follow #187 .nnt follow la balik k

Dysha.Pinkstudio◕‿◕✿ said...

btol gak.. tp kdg2 ada gak yg tak suka.. mcm paksa2 plak.. ikut keiklasan.. xcri follower tp kawan yg bleh lekat-lekit di blog..

Saiful Anuar Safian said...

bw...and sudah follow awak...mesti follow balik tau

Saiful Anuar Safian said...

194...sy dah follow awak tau follow balik ok

yuya said...

follow saye juga ye :)

Iam Yanty said...

do drop n follow ur blog..

tykah♥ said...

Done follow :)
follow me back ..

Awan Nina said...

oo camtu ek ?
okay okay boleh amalkan nih . hehe

Puteri_ika said...

nice entry...done folow u..=)

Cik Tyra Lee said...

slmat blogwalking.. :D

Si Cadburry said...

Wah terbaik :) I FOLLOW U , U FOLLOW I. hoho

Zatty Lutfi said...

SETUJU! ^_^ COME, I FOLLOW U, U FOLLOW I. zattylutfi.blogspot.com :D

ceritahati said...

tengs ea~sngat2 bermanfaat~ done follow u; follow me back kay ~ =) http://keyrajoongki.blogspot.com/

Miss Tweety said...
This comment has been removed by a blog administrator.
FieQah said...
This comment has been removed by a blog administrator.